Saturday, 3 September 2011

Bedil Lodong

Sora bedil lodong nu ngabeledag neumbag jajantung
muncratkeun
daki-daki kalaipan
ngabudahkeun cimata mendet
ngabanjiran diri
...tilelep — laput
ka tungtung buuk

aleu-aleu sora walilat
kawas ngaléléwé:

unggal lebaran
cimata deui
cimata deui

ti lebaran ka lebaran
nyolédat deui
nyolédat deui

kertas kapitrahan
nu diilo dibulak-balik salila ied
belewuk pinuh kokotor

lapar puasa
ditambah ibadah (nu belang betong)
teu ngabual
hutang dosa sataun jeput

sataun deui
jeprut!
 
Dicutat Ku : Abi Faturachman Hanifah di Forrum PUGER's Pasundan

2 comments:

  1. Sampurasun blog aki jeung abah! post akang anu ieu nembe dipromosikeun di "page" acara pagelaran seni budaya Sunda 2013. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=545460078798241&set=a.544211222256460.127235.544070772270505&type=1

    ReplyDelete
  2. maen nu kitu inget keur leutik di tiupan seuneu na balik deui ngalentab halis

    ReplyDelete

Hatur nuhun kana koméntarna, langkung payus pami koméntarna ngenaan posting nu nuju dibahas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...