Monday, 20 December 2010

UBAR PELUH


 

hiji mangsa aya pasangan salaki jeung pamajikan Kang Juhri Jeung Nyi Dumi umurna kana 40 taunan,, keur meujeuh na PUBER ka 5,,,,, ngan hanjakal Kang Juhri na téh katarajang panyakit peluh,,, eta panyakit teh geus aya 2 taun na,,,
da eta wéh pamajikan nana mah geus gumerot hayang sapatemon,,,
hiji mangsa eta Nyi Dumi teh ngadengé ti babaturan nana yén aya dukun nu bisa ngubaran panyakit peluh,,, atuh kalintang atoh na éta Nyi Dumi bari buru" ngabejaan salaki na,,

"Kang hayu urang indit" ceuk Nyi Dumi,,,

"rék Kamana iyeuh?" tembal Kang Juhri,,

"hayu Urang ka dukun,, urang ngubaran panyawat apa" tembal Nyi Dumi sabari satengah maksa ngagugusur salakina,,, da éta weh pedah teu kiat hayang saré bareng jeung salaki na,,,,

pondok carita,, éta Kang Juhri jeung Nyi Dumi téh tepi ka Imah éta dukun sakti,,
terus we ngobrol jeung dukun,,,

"punten Ki,, leres aki teh tiasa ngalandongan Peluh?" ceuk Nyi Dumi ka éta dukun

"leres Nyi" tembal Dukun sakti,,, éta atoh na Nyi dumi ngadéngé kitu,,,
 
"cik atuh pangalandongankeun salaki abdi Ki,,!!!" ceuk Nyi dumi bari surungah séréngéh,,

"mangga" tembal si dukun,,, "tapi aya syarat na jang" ceuk dukun ngomong ka Kang Juhri,,, 
 
Maklum mang Juhri Keur atoh téa "ah Ki sarat naon naon ogé ku abdimah bakal disanggupan asal bisa ngabagjakeun nu jadi pamajikan we Ki" tembal Kang Juhri.

"jeung deui ieu ubar teh ngan sakalieun, sarat na téh teu menang kaanginan" ceuk dukun bari kunyam kunyem,,"

"sangem Ki lah" ceuk Kang Juhri semu nu atoh,,,,

caritana éta Kang Juhri teh beres diubaran nepikeun ka bobogaan Kang Juhri téh manteng heras taya hingga na,, sapanjang jalan menikeun ka dibaguded bobogaan Kang Juhri da sieun ka anginan,,, nepikeun ka dina mobil ogé cicing na jauh tina jandela,,,

carita na geus tepi ka imah Kang Juhri jeung Nyi Dumi téh langsung buru" ka kamar da geus teu kuat dua nana gé,,, kabéh sakur liliangan nu aya di kamar ditutupan ku Kang Juhri jeung Nyi Dumi,,,

beres kitu der maraneh na téh marukaan baju jeung calana na masing" malahan mah Nyi Dumi mah nepikeun ka gumetap sagala ningali bobogaan salaki na meni heuras ciga tihang listrik,,,

barang rék der,, can oge nepi eta bobogaan Kang Juhri kana Bobogaan nana Nyi Dumi, ngadadak Nyi Dumi teh hayang hitut,,, "possssss"

na atuh da keur heuras éta bobogaan Kang Juhri ngadadak jadi leuleus deui,,,,,
ningali kitu éta kang Juhri amek nakeranan bari nyarita "Mun rek medut ngomong heula,,, meureun ku aing moal waka dibuka",, Nyi Dumi teu bisa ngomong, manehna ngahuleng bari pinuh ku kaduhung,,,,

2 comments:

  1. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Hayu urang sami-sami ngamumule basa sunda, SUNDA teh nu urang rek kusaha deui pami sanes ku urang salaku urang sunda.

    ReplyDelete

Hatur nuhun kana koméntarna, langkung payus pami koméntarna ngenaan posting nu nuju dibahas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...