Tuesday, 28 December 2010

Bahasa Sunda Nu Mernah


Sampurasun….
Barudak…..!! , jiganamah aki geus meujeuhna mémérés bahasa hidep, anu ku aki dibandungan, sakapeung mah sok pahili dina ngalarapkeunnana, tapi hampura, lain hartina aki leuwih pinter ti hidep, ngan ieu mah urang silih benerkeun, jeung silih talingakeun dina ngucapkeunana, diantarana aya anu disebut :

1. Bahasa cohag
nyaeta basa anu pangkasarna tina basa sunda.
biasa dipaké keur sato
contona: nyatu, tetegék, ngalebok, ngéwékeun, jeung sajabana

2. Bahasa kasar loma
nyaéta basa sunda kasar sahandapeun ti cohag.
biasa di paké lamun urng sunda keur ambek
contona: bangkawarah, jeung sajabana

3. Bahasa kasar
nyaéta basa sunda kasar sahandapeun ti loma.
biasa dipaké keur kolot lamun ngobrol jeung nu sahandapeun atawa barudak
contona: dahar, saré, sia, jeung sajabana

4. Bahasa sedeng
nyaéta basa sunda sapopoé.
biasa dipaké keur ngobrol jeung anu saumuran atawa bisa ogé dipake keur ngobrol jeung sahandapeun

5. Bahasa lemes
nyaéta basa sunda anu halus.
biasa dipaké lamun urang sunda ngobrol jeung kolot atawa anu saluhureun.
contona: tuang, kulem, jeung sajabana

6. Bahasa lemes pisan
nyaéta basa sunda anu paling halus.
biasa dipaké keur nyarios ka raja. tapi kiwari mah biasa dipaké keur maca du’a ka gusti Allah.

Sok tengetan, tuluy cobaan larapkeun dina caritaan.

1 comment:

  1. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

    ReplyDelete

Hatur nuhun kana koméntarna, langkung payus pami koméntarna ngenaan posting nu nuju dibahas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...