Sunday, 8 May 2011

Guaran asal usul sampurasun jeung rampés


Mun kamari aki ngaguar perkara kalimat " sampurasun "..

Ayeuna aki rek namatkeun perkara jawabannana nyaéta " rampes ".

Lumrahna, saréréa ogé bakal sapamadegan ngeunaan pihartieun tina kalimat rampés téh nyaéta " mangga ". Éta oge mémang teu salah, tapi harti anu asalna mah " rampés " teh tina kalimat " rampas ", hartina rebut, sabab harita nagara urang keur dijajah ku walanda, antukna supaya teu kacingcirihi ku musuh keur silih sumangetan ka nu séjén, make simbul éta.

Tah kitu guaran ngeunaan kalimat sampurasun jeung rampés teh asal usulna mah..

Cag...

No comments:

Post a Comment

Hatur nuhun kana koméntarna, langkung payus pami koméntarna ngenaan posting nu nuju dibahas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...